Het speelplein

Bekijkt u ook eens deze geweldige foto's die gemaakt zijn van het speelplein! Wat kun je als school trots zijn!


 
Benefietfeest voor amfitheater

Het speelplein van De Mariënborn wordt in fasen vernieuwd, daar wordt nog steeds hard aan gewerkt. De volgende stap: een amfitheater. De lokale serviceclub Ronde Tafel 177 organiseert een benefietfeest om het amfitheater te betalen.

Het amfitheater wordt een mooie ronde zitruimte met een aantal niveaus. Een plek om optredens te houden, buitenlessen te geven, samen te eten of lekker uit te rusten in de zon. De leden van Ronde Tafel 177 zagen bij de ontwerppresentatie iets moois in het amfitheater en besloten sponsor te worden.

'Het is een project waarmee we ons sterk identificeren. Net als de Ronde Tafel zelf zal het amfitheater gelegenheid bieden om bij elkaar te komen, om met respect te kijken en te luisteren naar elkaar, om te leren van elkaar en om samen tot iets moois te komen.'

Om het amfitheater te kunnen betalen organiseert Ronde Tafel 177 op 11 maart een dansfeest in de concertzaal: Dance 4 a New Playground. Voor slechts €35 kan er naar hartenlust worden gedanst en genoten van hapjes en drankjes.

Verschillende Mariënborn-ouders zijn actief om het amfitheater te realiseren. Remco Koop, vader van Hessel (groep 5) en Marije (groep 2) en lid van Ronde Tafel 177, is de initiatiefnemer van het benefietfeest. Martin Mekking, landschapsarchitect en vader van Lasse (groep 8), Benthe (groep 4) en Sven (groep 1) maakte het ontwerp voor het amfitheater.

Alle andere ouders kunnen hun steentje bijdragen door mee te komen dansen op 11 maart. We hopen jullie te zien! Kaarten zijn te bestellen op www.rt177.nl, en bij Remco Koop.

https://vimeo.com/202904404
 
Visualisatie gemaakt door Anne Wopereis

Marienborn3D_vid from Tim Phaff on Vimeo. 
Afbeeldingen uit de visualisatie

600


De opening van het schoolplein. 

Nieuw schoolplein voor De Mariënborn

Als het aan de kinderen van De Mariënborn ligt, komt er zo gauw mogelijk een nieuw, uitdagend schoolplein. Het ontwerp is klaar, de uitvoering gebeurt in fasen. Woensdag 6 juli werd de aftrap gegeven met een basketbalwedstrijdje tussen leerlingen en leerkrachten.

Na bijna 5 jaar zijn de noodlokalen van het schoolplein van Daltonschool De Mariënborn verdwenen. Daarmee is er ongeveer 150 vierkante meter speelruimte bijgekomen. Ouders hebben het initiatief genomen om het speelplein te vernieuwen tot een groen schoolplein met meer spelmogelijkheden.

Er is een ontwerp gemaakt op basis van de wensen van kinderen en de input van ouders, leerkrachten en omwonenden. 'Ik wil graag een speelbos. En iets met water,' vertelt een leerling enthousiast. 'We krijgen ook heuvels om op te skaten en steppen,' vult een vriendje aan.

Vandaag werd een 3D-visualisatie van het ontwerp gepresenteerd en tegelijk het startschot gegeven voor een grote spaaractie. De plannen voor het schoolplein kosten veel geld en dat kan niet alleen door de school betaald worden. Er worden fondsen geworven, sponsors gezocht én de kinderen gaan aan de slag om geld op te halen.
 
Komend schooljaar worden er allerlei activiteiten bedacht om geld op te halen. Op een grote meetlat wordt bijgehouden hoeveel budget er al is en welke onderdelen van het plan uitgevoerd kunnen worden. Een groepje leerlingen had al € 56,95 opgehaald, een bedrag dat door directeur Fedor Cuppen met veel enthousiasme in de schoolpleinspaarpot gestort werd. 

Op de website van de school is de 3D-visualisatie te bekijken. Met de uitvoering van de eerste fase van het ontwerp wordt deze zomer begonnen.
 

 

Facebook